Posted on

Flyttservice – för dig som behöver hjälp att flytta

FlyttkartongFlyttservice behövs när du vill ha hjälp med att genomföra en flytt. På så vis blir flytten lättare för dig och går oftast betydligt snabbare än om du själv hade ordnat allt med flytten. Anlita en flyttfirma i din närhet för att få den rätta flyttservicen som just du behöver. Du kan få hjälp med alla delar som en flytt innebär, eller bara få hjälp med det väsentliga för att kunna genomföra flytten. Använd dig gärna av rutavdraget om du flyttar som privatperson. Då får du flytten utförd till ett mycket lägre pris.

Vilken service erbjuder en flyttfirma?
En flyttfirma kan erbjuda en mängd olika tjänster, men utbudet varierar mellan olika firmor. Därför är det viktigt att du som kund försöker hitta en flyttfirma som kan erbjuda de tjänster som du efterfrågar. Vanligtvis kan dock de flesta flyttfirmor erbjuda tjänster i form av att packa upp och ner dina saker, köra dem med passande fordon till den nya adressen och/eller utföra flyttstädning av den gamla bostaden. I vissa fall finns även möjlighet att hyra ett fordon hos flyttfirman som du kan använda för att själv utföra flytten. I många fall är det nämligen bara behovet av rätt lastbil eller släpvagn som behövs.

Använd dig av rutavdraget
Du har säkert hört talats om rutavdraget. Det är ett skatteavdrag som kan användas för hushållsnära tjänster såsom städning, gräsklippning och även flyttservice. När du hämtar offerter från flyttfirmor, kan du be dem inkludera rutavdraget så att du vet vad priset blir inklusive avdraget. Men det finns en del kriterier att uppfylla för att du ska kunna använda dig av avdraget och det kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida. Om du inte kan använda rutavdraget, kan du istället försöka jämföra olika flyttfirmor för att hitta en som är billig och bra för att spara lite pengar. read more

Posted on

Få hjälp med flyttlasset

När det är dags för flyttlasset att gå har du en del alternativ att välja bland. Är separationen god kanske ni hjälps åt med flytten. Du kan hyra ett släp och flytta ditt bohag själv eller välja att anlita en flyttfirma. Om du inte kommer överens med din tidigare partner kan det kännas skönt att en tredje part hjälper dig med flytten. Du kan googla fram en lokal flyttfirma och diskutera med dem kring tjänster och utbud. Behöver du hjälp att flytta tunga möbler eller hjälp att packa kan du ta upp det med firman för att se vad de kan hjälpa dig med. Vid de tillfällen där en separation eller flytt inte planerats i förväg kan det vara extra smidigt med en flyttfirma som kan bistå med kartonger och praktiska tips. Flytten kan dessutom gå snabbare med en firma som kan flytta allt på en gång istället för att du själv ska behöva köra flera lass åt gången.

Glöm inte att adressändra
Det kan kännas som att det finns oändligt med saker att komma ihåg. Att flytta och bryta upp från ett liv som du har delat med en annan människa kan vara uppslitande. Försök komma ihåg att det blir bättre. Du får en nystart i din nya bostad. Glöm inte bort att adressändra och höra av dig till alla som behöver veta att du har flyttat för att posten ska komma fram och du ska slippa missa räkningar och viktig information.

Posted on

Flytta isär – bra att tänka på

När du har beslutat dig för att gå vidare i livet på egen hand finns det en del saker att fundera igenom. Var ska du bo och hur ska du rent praktiskt genomföra flytten? De ekonomiska och juridiska aspekterna vid en separation hanteras bäst av en jurist som är kunnig inom områden som bodelning vid skilsmässa och bodelning för sambor. Finns det barn med i bilden påverkar detta val av boende och en diskussion om hur och var barnen ska bo måste föras. Här kan du läsa mer om de praktiska frågorna kring att flytta isär.

Hitta nytt boende
Oavsett om du flyttar isär på prov eller om det är ett permanent beslut från början behöver du en ny bostad. Här kan det vara bra att tänka på att lista dig i bostadsköer i god tid. Ibland är dock beslutet att separera något som dyker upp oväntat, särskilt om det är den andra parten som är drivande. Du kan också höra av dig direkt till hyresvärdar i de områden som intresserar dig och passar din situation. Du behöver dock ha tillgång till en fast inkomst och referenser för att godkännas som hyresgäst. Vill du köpa ett boende behöver du goda ekonomiska förutsättningar och ett lånelöfte. Har du problem att hitta ett boende för att ekonomin sätter käppar i hjulet kan du höra av dig till kommunen där du bor för att få hjälp.