Posted on

Tips för effektiv städning

Att effektivt flyttstäda i göteborg kräver noggrannhet och efterlevnad av checklistor för att säkerställa att alla aspekter av rengöringen täcks, inklusive fönsterrutor, skåp, persienner och garderobsdörrar.

När det gäller rengöring av fönsterrutor, se till att inte bara glaset utan även ramarna och fönsterkarmarna rengörs noggrant för att ge ett fräscht intryck. När det gäller skåp är det viktigt att rengöra både utsidan och insidan, inklusive hyllor och handtag.

Persienner kan vara knepiga att rengöra, men genom att följa en noggrann metod kan du enkelt få bort damm och smuts. Garderobsdörrar, särskilt om de är av spegeltyp, kräver professionell rengöring för att säkerställa att de är fläckfria.

Checklista rum för rum

En checklista för flyttstädning bör inkludera en noggrann genomgång av alla bostadsrum för att säkerställa att rengöringen är omfattande och inga delar förbises. När man går igenom köket, se till att rengöra insidan av alla skåp och lådor, avkalka vasken och polera ytan på spis och ugn. I vardagsrummet, dammtorka samtliga ytor, inklusive möbler, bilderamar och fönsterbrädor. För sovrumsstädning, tvätta sängkläder och rengör madrassen samt dammsug under möbler. I badrummet, avkalka dusch och badkar, rengör toaletten och desinficera handfat. Noggrann genomgång av hela bostaden inkluderar även golv, väggar och alla glasytor för att säkerställa en komplett flyttstädning.

Alla bostadsrum

Städning av alla bostadsrum inkluderar även hantering av gångar, eventuella möblerade hem och rengöring av räcken för att säkerställa en omfattande städning. Att rengöra hallar är viktigt för att skapa en ren och välkomnande atmosfär i ditt hem. Möblerade hem kan utgöra en utmaning när det gäller att få tillgång till alla ytor för rengöring, vilket kräver noggranna planeringsskunskaper. När det gäller rengöring av räcken, är det viktigt att använda lämpliga rengöringsprodukter för att avlägsna smuts och bakterier. read more

Posted on

Utmaningar med att renovera ett våtrum

Det finns speciella byggregler kring renovering av våtrum. Utrymmen som vanligen räknas till våtrum är badrum inklusive duschrum, tvättstugor eller utrymmen där det finns varmvattenberedare. Boverket anger mer omfattande vad som krävs om du ska renovera eller bygga om i den typen av miljö.

Vid renovering, tillbyggnad eller ombyggnad med byggfirma göteborg av utrymmen som klassas som våtrum finns det moment där du bör anlita en fackman. Det är för att arbetet ska leva upp till kraven som ställs kring vattentäthet. Du kan även kontrollera vad ditt försäkringsbolag har för krav, ibland finns det särskilda villkor för att eventuella framtida skador ska ersättas.

Renovera våtrum som ett badrum
Att renovera badrummet eller duschrummet innebär att du behöver kontrollera byggnormer med Boverket. Anlitar du ett byggföretag med utbildade hantverkare kan de alla regler och normer. För väggar och golv gäller framför allt kravet att det ska finnas ett skikt som är vattentätt, övriga ytor ha ett ytskikt som är vattenavvisande.

Försäkringsbolagen ställer ofta krav på att arbetet ska leva upp till byggnormer och de branschkrav som finns när du renoverar. Skulle det inträffa skador som vattenskador eller fuktskador kan försäkringsbolaget komma och kontrollera. Då jämför de byggregler som gällde när renoveringen utfördes.

ROT-avdraget för renovering av våtrum
Beroende på vad du har betalat in i skatt och bostadsform går det att använda ROT-avdraget för renovering. När du anlitar ett företag som har F-skattsedel får du hjälp med att göra ROT-avdraget. Ofta görs det direkt på fakturan men se till att spara allt underlag. Inte bara för ROT-avdraget utan även som underlag för försäkringsbolaget. read more

Posted on

Flyttips från en flyttfirma

Att flytta ett bohag från en bostad till en annan är ett stort och tungt jobb. Många som ska flytta väljer därför att anlita en flyttfirma eller kolla upp casinoföretag. För att hålla nere kostnaden för flytten kan du välja att packa ner dina saker i flyttlådor och sedan låta flyttfirman bara stå för själva transporten av flyttlådorna och möblerna. Väljer du detta alternativ är det viktigt att du packar lådorna rätt så att det blir så smidigt som möjligt för flyttfirman att sedan bära dem. Vi ska här ge dig några bra tips på hur du packar flyttlådor. Tänk också på att kolla upp vilka försäkringar flyttfirman har. Ibland gäller nämligen inte deras försäkringar om du har packat lådorna och något går sönder under flytten.

Att vika en flyttkartong
De flesta flyttfirmor lånar ut kartonger. Då kommer de några veckor eller dagar före flytten och lämnar ett antal flyttkartonger hos dig som du sedan ska använda för att packa ner dina saker. Om flyttfirmor varberg inte erbjuder kartonger måste du själv stå för dem. Köp då lite tjockare kartonger. Anledningen till detta är att flyttfirman sedan ska kunna stapla karton

Flytta till nytt

gerna på varandra utan att de sjunker ihop eller går sönder. Det är också viktigt att du viker ihop kartongerna rätt. Första gången kan det vara lite krångligt men när du har gjort det några gånger går det snabbt och enkelt.

Att packa en flyttkartong
Allt i ditt hem som får plats i en flyttkartong ska också packas ner i en kartong – saker du vill veta. Ju färre saker som finns vid sidan av desto lättare går flytten. Du ska dock inte packa varje kartong för tungt. Har du till exempel mycket böcker kan du lägga några böcker i kartongens botten och sedan fylla på med exempelvis kuddar och plädar. Många flyttfirmor brukar önska att en flyttkartong inte ska väga mer än 20 kilo. När du packar ner oregelbundna saker är det bra att fylla ut hålrummen med packpapper, tidningspapper eller textilier för att inget ska röra sig och åka omkring i kartongen. Så fort du har packat en kartong ska du också märka den. Skriv vad den innehåller och vilket rum den tillhör. Det underlättar både för flyttfirman vid flytten och för dig när det är dags att packa upp allt igen. read more

Posted on

Flyttservice – för dig som behöver hjälp att flytta

FlyttkartongFlyttservice behövs när du vill ha hjälp med att genomföra en flytt. På så vis blir flytten lättare för dig och går oftast betydligt snabbare än om du själv hade ordnat allt med flytten. Anlita en flyttfirma i din närhet för att få den rätta flyttservicen som just du behöver. Du kan få hjälp med alla delar som en flytt innebär, eller bara få hjälp med det väsentliga för att kunna genomföra flytten. Använd dig gärna av rutavdraget om du flyttar som privatperson. Då får du flytten utförd till ett mycket lägre pris.

Vilken service erbjuder en flyttfirma?
En flyttfirma kan erbjuda en mängd olika tjänster, men utbudet varierar mellan olika firmor. Därför är det viktigt att du som kund försöker hitta en flyttfirma som kan erbjuda de tjänster som du efterfrågar. Vanligtvis kan dock de flesta flyttfirmor erbjuda tjänster i form av att packa upp och ner dina saker, köra dem med passande fordon till den nya adressen och/eller utföra flyttstädning av den gamla bostaden. I vissa fall finns även möjlighet att hyra ett fordon hos flyttfirman som du kan använda för att själv utföra flytten. I många fall är det nämligen bara behovet av rätt lastbil eller släpvagn som behövs.

Använd dig av rutavdraget
Du har säkert hört talats om rutavdraget. Det är ett skatteavdrag som kan användas för hushållsnära tjänster såsom städning, gräsklippning och även flyttservice. När du hämtar offerter från flyttfirmor, kan du be dem inkludera rutavdraget så att du vet vad priset blir inklusive avdraget. Men det finns en del kriterier att uppfylla för att du ska kunna använda dig av avdraget och det kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida. Om du inte kan använda rutavdraget, kan du istället försöka jämföra olika flyttfirmor för att hitta en som är billig och bra för att spara lite pengar. read more

Posted on

Få hjälp med flyttlasset

När det är dags för flyttlasset att gå har du en del alternativ att välja bland. Är separationen god kanske ni hjälps åt med flytten. Du kan hyra ett släp och flytta ditt bohag själv eller välja att anlita en flyttfirma. Om du inte kommer överens med din tidigare partner kan det kännas skönt att en tredje part hjälper dig med flytten. Du kan googla fram en lokal flyttfirma och diskutera med dem kring tjänster och utbud. Behöver du hjälp att flytta tunga möbler eller hjälp att packa kan du ta upp det med firman för att se vad de kan hjälpa dig med. Vid de tillfällen där en separation eller flytt inte planerats i förväg kan det vara extra smidigt med en flyttfirma som kan bistå med kartonger och praktiska tips. Flytten kan dessutom gå snabbare med en firma som kan flytta allt på en gång istället för att du själv ska behöva köra flera lass åt gången.

Glöm inte att adressändra
Det kan kännas som att det finns oändligt med saker att komma ihåg. Att flytta och bryta upp från ett liv som du har delat med en annan människa kan vara uppslitande. Försök komma ihåg att det blir bättre. Du får en nystart i din nya bostad. Glöm inte bort att adressändra och höra av dig till alla som behöver veta att du har flyttat för att posten ska komma fram och du ska slippa missa räkningar och viktig information.

Posted on

Flytta isär – bra att tänka på

När du har beslutat dig för att gå vidare i livet på egen hand finns det en del saker att fundera igenom. Var ska du bo och hur ska du rent praktiskt genomföra flytten? De ekonomiska och juridiska aspekterna vid en separation hanteras bäst av en jurist som är kunnig inom områden som bodelning vid skilsmässa och bodelning för sambor. Finns det barn med i bilden påverkar detta val av boende och en diskussion om hur och var barnen ska bo måste föras. Här kan du läsa mer om de praktiska frågorna kring att flytta isär.

Hitta nytt boende
Oavsett om du flyttar isär på prov eller om det är ett permanent beslut från början behöver du en ny bostad. Här kan det vara bra att tänka på att lista dig i bostadsköer i god tid. Ibland är dock beslutet att separera något som dyker upp oväntat, särskilt om det är den andra parten som är drivande. Du kan också höra av dig direkt till hyresvärdar i de områden som intresserar dig och passar din situation. Du behöver dock ha tillgång till en fast inkomst och referenser för att godkännas som hyresgäst. Vill du köpa ett boende behöver du goda ekonomiska förutsättningar och ett lånelöfte. Har du problem att hitta ett boende för att ekonomin sätter käppar i hjulet kan du höra av dig till kommunen där du bor för att få hjälp.